SDP-HGS iznad svega: Nemaju za plaće, a Baldasar ne želi tražiti Kerumove zamjenike da vrate 400 tisuća kuna naknada

Foto: Hina

GRAD SPLIT na rubu je likvidnosti, priznao je danas gradonačelnik Ivo Baldasar.

"Jedva smo skupili za plaće", otkrio je Baldasar.

Naknade za Kerumove zamjenike

Kada tako loše ide sa skupljanjem novca u proračun, pitali smo gradonačelnika što misli napraviti sa onih 400 tisuća kuna, koliko je isplaćeno Kerumovim zamjenicima Juri Šundovu i Anđelki Visković na ime naknade za predsjednike Skupština gradskih trgovačkih društava i Turističke zajednice. Isplata je, naime, bila u suprotnosti sa zaključkom Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Dužnosnici na plaći nemaju pravo na naknadu, čega je i Baldasar nedavno postao svjestan pa je Čistoći i TZ-u vratio 20 tisuća kuna, koliko mu je isplaćeno nakon preuzimanja vlasti.

On je vratio, ali nije htio uopće ni provjeriti koliko je isplaćeno njegovim prethodnicima, a nisu to htjeli napraviti ni u Gradu Splitu uz obrazloženje kako ta sredstva nisu isplaćena iz gradske blagajne, niti su trgovačka društva dužna prijavljivati takve izdatke Banovini.

Povjerenstvo je, pak, pojasnilo da povrat isplaćenih sredstava mogu zatražiti samo oni koji su ta sredstva isplatili, dakle, trgovačka društva.

"Što da radim?!"

"Pa što da ja radim? Da im naredim?!", nije sebi mogao doći Baldasar.

"Pa naredite. Vi ste postavili Upravna vijeća i Nadzorne odbore", podsjetili su ga novinari.

"Da, ali ih ja ne kontroliram. Po vašim zaključcima ispada da ja rukovodim svim tim firmama", i dalje je bio u šoku Baldasar.

"Pa tražili ste potpunu kontrolu. Natječaje za ravnatelje kazališta ste upravo zbog toga poništili kako bi ste dobili potpunu kontrolu. Tako ste objasnili poništenje natječaja", opet su podsjetili novinari Baldasara na ranije opservacije.

"Da, ali to nije za uspoređivanje", nastavio je sa izvlačenjem Baldasar.

Baldasaru trebaju ruke u Gradskom vijeću, a ne naknade

Muka je velika, razumljivo i zbog čega. Tko će pitati Visković i Šundova pare, kada bez njih Baldasar nema većinu u gradskom vijeću. Bez Kerumovih pet ruku i one Ivice Grubišića Gire, koji je zamijenio Visković nakon što je Grad s njom zasnovao profesionalni ugovor na neodređeno, Baldasar ne može progurati ni jednu točku, jer su mu leđa okrenuli i vijećnici Marijane Puljak i Igor Boraska koji je u Gradsko vijeće ušao zajedno s Anđelkom Visković. U tom grmu i leži zec. Naknade Baldasaru ne trebaju, ali mu trebaju ruke u Gradskom vijeću.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara