SDP čestitao Irskoj na legalizaciji gay brakova

SDP čestitao Irskoj na legalizaciji gay brakova

Foto: FAH

SDP JE danas putem medijskog priopćenja čestitao Irskoj na činjenici da je ta zemlja postala prva zemlja na svijetu koja je na referendumu legalizirala istospolne brakove.

Priopćenje, koje potpisuje SDP-ova glasnogovornica Danica Juričić Spasović, prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Socijaldemokratska partija Hrvatske čestita Irkinjama i Ircima na rezultatima povijesnog referenduma nakon čega je Irska postala prva zemlja na svijetu koja je na referendumu legalizirala istospolne brakove. Irska, koja ima imidž konzervativne zemlje, i u kojoj se čak 85 posto stanovnika izjašnjava katolicima, imala je visok ukupan odaziv građana Irske na referendum od 60,5 posto.

Irska je time odigrala ključnu ulogu u razvijanju globalne svijesti o jednakosti među ljudima, a što je čini i simbolom ravnopravnosti i borbe za jednakost istospolnih zajednica. SDP podsjeća da se i Hrvatska donošenjem Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola, koji je značajno popravio razinu prava LGBT osoba u Hrvatskoj, pozicionirala na visoko peto mjesto ljestvice od 49 europskih država, napravljene na temelju razine prava LGBTIQ zajednice.

U borbi za pravo na različitost Hrvatska osigurava 71 posto njihovih prava. Na vrhu ljestvice, ispred Hrvatske, nalaze se Velika Britanija (86 posto), Belgija (83 posto), Malta (77 posto) i Švedska (72 posto)", zaključuje se iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara