SDP i HGS u koaliciji: Kerum spasio Baldasara, digao ruku za nova radna mjesta u Banovini

Foto: Jakov Prkić/Cropix

KERUM je u savezu sa SDP-om! HGS je danas digao ruke za preustroj gradske vlasti u Splitu i veći broj službi i radnih mjesta te tako spasio gradonačelnika Ivu Baldasara, koji je očajnički tražio prolaz za svoj prijedlog koji zadnji put nije prošao jer su mu Kerum i družina okrenuli leđa!

Za preustroj i don Ivan, Boraska i Anđelka

Za preustroj su danas bili i vijećnici don Ivana Grubišića te Anđelka Visković i Igor Boraska, no lista Marijane Puljak nije, jer nije prihvaćen amandman da se broj službi sa 19 smanji na 18. Glasanju je prethodila jalova rasprava o uhljebljivanju podobnih kadrova u Banovini.

Tri amandmana je dao i Luka Podrug iz HČSP-a, no ništa nije prihvaćeno.

Broj gradskih službi tako će se povećati sa 16 na 19, što će dakako donijeti i povećanje radnih mjesta i ukupnog izdatka za plaće u Banovini, što je u potpunom nesrazmjeru s najavom gradonačelnika Baldasara da će morati rezati plaće.

SDP i Kerum nastavljaju suradnju iz prošlog mandata

Ruka Kerumovih vijećnika za SDP nije neko iznenađenje. Samo se nastavlja "plodonosna" suradnja od prošlog saziva Gradskog vijeća u Splitu kada je SDP bio Kerumov tajni joker. Bili su opozicija, no kad god je trebalo spašavati Keruma, bili su na raspolaganju.

Usto, zbrinjavali su se podobni kadrovi. Index je već pisao kako je aktualni šef GV-a Boris Ćurković iz SDP-a bio taj koji je zaposlio Nevenkinu kćer u Vodovod i kanalizaciju. 

Čini se da je došlo vrijeme da se vrati dug i pomogne Baldasaru u situaciji kada mu proračun visi nad provalijom. Naime, bez novog ustroja, ne bi bilo ni novog proračuna, makar je tako najavio Baldasar prošlog tjedna.

Sada se konačno zna i tko je pozicija, a tko opozicija u Splitu. Krinka je konačno pala, Kerum sada otvoreno igra sa SDP-om. Novinarima je kazao da nije htio blokirati rad Grada...

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara