SDP-ov prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva razočarao dio zastupnika

SDP-ov prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva razočarao dio zastupnika

Ilustracija: Hina

NAKON što je Peđa Grbin izvijestio kako su u saborsku proceduru izvijestio da će SDP poslati svoj prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva, dio zastupnika je razočaran.

Izmjene su zbog roka koji ističe polovinom veljače došle pod upitnik da bi na kraju SDP-ov Peđa Grbin izvijestio kako je prijedlog njegove stranke poslan u proceduru. Iako su klubovi imali nekoliko različitih prijedloga koji su trebali bit i usklađeni, SDP je izašao sa svojim koji predviđa jedan preferencijalni mandat te kvotu od 40 posto žena na listama. Josip Kregar koji je zajedno s Jadrankom Kosor, SDP-ovim Gvozdenom Flegom te GONG-om nije krio nezadovoljstvo. Oni su naime predlagali tri preferencijalna glasa i zabranu kandidiranja osuđenima za teže zločine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Razočaran sam, propuštena je prilika da se napravi prava politička reforma koja je potrebna, koja nije samo zamjena za sve druge reforme koje treba u gospodarstvu i društvu napraviti, ali koja bi pomogla da građani jednom imaju priliku ne birati stranačke, nego svoje kandidate koji će njima odgovarati", rekao je Kregar. U tjednu pred nama tako će se u Saboru voditi objedinjena rasprava i svaka će stranka iznijeti svoj prijedlog, najavio je predsjednik Sabora Leko.
 
"Ja se nadam da će svi zastupnici imati u vidu da je značajan broj hrvatskih građana zainteresiran da jače sudjeluju u tome tko će ih zastupati u predstavničkim tijelima, dakle skupštinama, Saboru, vijećima, a i u izvršnoj vlasti", zaključio je Leko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara