SDP-ova gradonačelnica: Nisam oštetila proračun, neću dati ostavku; HDZ: Gdje ima dima, ima i vatre

SDP-ova gradonačelnica: Nisam oštetila proračun, neću dati ostavku; HDZ: Gdje ima dima, ima i vatre

Foto: Hina

KOPRIVNIČKA gradonačelnica i saborska zastupnica SDP-a Vesna Želježnjak u četvrtak je na konferenciji za novinare izjavila kako će na sudu dokazati da nije oštetila proračun, za što je tereti optužnica Općinskog državnog odvjetništva, te da neće dati ostavku na svoje funkcije.

"Ponovit ću ono što sam rekla i kod pokretanja istrage. Vjerujem u naš pravosudni sustav i pravosuđe. Na sudu ću dokazati da nisam kriva i da nisam oštetila niti jedan proračun, niti gradski niti državni, i ne mislim dati ostavku niti na jednu funkciju - ni saborske zastupnice ni gradonačelnice", kazala je Vesna Želježnjak.

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je u srijedu optužnicu protiv koprivničke gradonačelnice Vesne Želježnjak (1958.) , koju tereti da je kao saborska zastupnica od ožujka 2012. do lipnja 2013. na sjednice u Zagreb putovala vozilom Javne vatrogasne postrojbe Grada Koprivnice, ali za tu kilometražu ispisivala i naplaćivala putne naloge kao da je išla svojim osobnim vozilom, oštetivši tako državni proračun za 4940 kuna.

Kupnju zemljišta i automobila morala je prijaviti u imovinsku karticu

Na konferenciji za novinare u četvrtak Želježnjak je odgovorila i na nedavno mišljenje Povjerenstva za sukob interesa u kojem se navodi da je kao dužnosnica morala u imovinsku karticu prijaviti kupnju automobila golf u studenome 2014. te zemljišta u Šišanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekla je da je automobil kupila svojom i suprugovom ušteđevinom, a dio novca je posudila. Zemljište je, kaže, kupio njezin suprug novcem od kćeri i zeta i potom ga u prosincu prenio na kćer.

Mišljenje Povjerenstva zatražila je sama Vesna Želježnjak.

HDZ: Vrijeme je za ostavku

Koprivnički HDZ ponovno je zatražio ostavku gradonačelnice Vesne Želježnjak.

"Gdje ima dima, ima i vatre – ovom vatrogasnom poslovicom bismo mogli prokomentirati optužnicu protiv gradonačelnice Vesne Želježnjak vezanu za korištenje vatrogasnog vozila. Nije toliko važno što je ona oštetila državni proračun oko 5000 kuna jer je to zapravo minimalan iznos u odnosu prema mnogim financijskim nebulozama koje je SDP-ova vlast napravila u Koprivnici, već najviše smeta što je nastavljena nakaradna praksa bivše SDP-ove gradske vlasti korištenja zapovjednoga vatrogasnog vozila kao besplatnog taksija za koprivničke vlastodršce", navodi HDZ u priopćenju.

Tražeći ostavku gradonačelnice Želježnjak nakon podizanja optužnice, HDZ je podsjetio da su ostavku već zatražio kad je izbila "afera vatrogasci" jer se njome nanosi velika šteta ugledu Koprivnice, "grada koji bi svima, bez obzira na političku opredijeljenost, trebao biti prioritet", ali tada se "uporno tvrdilo kako su sve to podmetanja i da je gradonačelnica čista kao suza".

"I dalje inzistiramo da gradonačelnica treba podnijeti neopozivu ostavku, a nevinost dokazati na sudu bez da koristi svoju političku funkciju te na taj način prestane s nanošenjem štete i sramoćenjem ugleda grada Koprivnice i svih njenih građana. Ovakvim ponašanjem pokazala bi dosljednost, ali i moralnu te političku odgovornost prema javnosti i građanima Koprivnice", poručio je HDZ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara