SDP-ova kandidatkinja za europarlament je i mlada supruga ministra Jakovine!

Foto: Vlada, Sabor

SANDRA PETROVIĆ, za tjedan dana navršit će 28 godina, najmlađa je saborska zastupnica SDP-a i bit će najmlađa SDP-ova kandidatkinja za europarlament. Iako će SDP tek u subotu službeno predstaviti svoje kandidate, prema neslužbenim informacijama umjesto Ingrid Antičević Marinović na listi kandidata naći će se upravo mlada supruga ministra Tihomira Jakovine.

Sandra Petrović je rođena 21. ožujka 1985. godine u Zagrebu. U Virovitici je završila gimnaziju 2003. kada je proglašena najboljom učenicom srednjih škola (četverogodišnji program) u Virovitičko‐podravskoj županiji, a u Zagrebu pravni fakultet 2009. godine.

Od veljače do svibnja 2010. godine radila je kao prva pripravnica SDP‐a u Tajništvu S&D Grupe u Europskom parlamentu u Bruxellesu, a radila je i kao odvjetnička vježbenica u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu gdje je bila sve do odlaska u Sabor.

Članica SDP-a je od 2005. godine. U Sabor je ušla 18. siječnja 2012. godine kao zamjenica zastupnice Nade Čavlović Smiljanec.

Kako je objavio virovitički portal virovitica.net Petrović napredno govori engleski jezik, dobro njemački, a osnovno poznaje i služi se talijanskim, francuskim i španjolskim.

U Saboru je članica Odbora za zakonodavstvo, članica Odbora za obranu, članica Odbora za pravosuđe, članica Odbora za međuparlamentarnu suradnju, članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a te članica Nacionalnog vijeća za vode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara