SDP potvrdio: Ovo su ljudi koje Kukuriku koalicija želi poslati u Europski parlament

Foto: AFP

SDP JE na sjednici Glavnog odbora potvrdio zajedničku listu kandidata SDP-a, HNS-a i HSU-a za Europski parlament.

Hrvatska će u Europskom parlamentu imati 12 zastupnika. SDP-ov Glavni odbor danas je potvrdio svoju listu. Na njoj nije Ingrid Antičević Marinović kojoj se šef stranke Zoran Milanović ispričao nakon što je bila predmet izrugivanja zbog svojeg lošeg engleskog jezika.

Listu predvodi Tonino Picula, a na njoj su iz SDP-a još Biljana Borzan, Marino Baldini, Sandra Petrović, Oleg Valjalo, Sabina Glasovac, Ivica Lukanović, Melita Mulić i Snježana Španjol..

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Saboru Jozo Radoš i članica Predsjedništva Mladih HNS-a Vedrana Gujić kandidati su na koalicijskoj listi za izbore za Europski parlament, odlučilo je Predsjedništvo stranke. Jedno mjesto na zajedničkoj listi pripada HSU-u, kojeg će predstavljati Marija Ilić.

"Ovi će izbori biti odabir između prave, moderne, europske Hrvatske kakvu želimo i onih koji nisu za Europu i koji ne razumiju što je to moderna Hrvatska"

"Idemo s listom koja će biti pobjednička i europska", izjavio je uoči sjednice šef SDP-a i premijer Zoran Milanović.

"Uvjeren sam da će naša lista biti najzastupljenija u Europskom parlamentu, a ovi će izbori biti odabir između prave, moderne, europske Hrvatske kakvu želimo i onih koji nisu za Europu i koji ne razumiju što je to moderna Hrvatska. Kada u 2013. izjavite da je Hrvatska za Hrvate, a drugi su gosti, takve se zle izjave čuju po cijeloj Europi. To nije Hrvatska", poručio je Milanović osvrnuvši se na izjavu Ruže Tomašić iz HSP-a Ante Starčević na sinoćnjem skupu u Slatini.

Milanović je istaknuo i kako je izborna lista SDP-a, HNS-a i HSU-a rodno ujednačena te kako na njoj nisu manekeni već ozbiljni obrazovani ljudi. "Idemo dobiti i pobijediti na ovim izborima, kao i na lokalnim te pokazati da smo drukčiji i bolji; jednom riječju pravi izbor u Hrvatskoj u ovoj situaciji", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara