Sabo od četvrtka počinje služiti zatvorsku kaznu zbog podmićivanja u korist SDP-a

Sabo od četvrtka počinje služiti zatvorsku kaznu zbog podmićivanja u korist SDP-a

Foto: Hina

BIVŠI vukovarski gradonačelnik Željko Sabo u četvrtak će se javiti na izdržavanje osmomjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog dva slučaja podmićivanja zastupnika vukovarskoga Gradskog vijeća, doznaje se od njegova odvjetnika.

"Sabo će se 28. svibnja javiti u zatvor u Remetincu", potvrdio je Hini odvjetnik Anto Nobilo.

Sabo je zbog podmićivanja zastupnika nepravomoćno bio osuđen na 16 mjeseci zatvora ali mu je Vrhovni sud, potvrđujući osuđujuću presudu osječkoga Županijskog suda odredio djelomično uvjetnu kaznu. To znači da će bivši vukovarski gradonačelnik nakon osam mjeseci zatvora, još osam mjeseci biti na uvjetnoj slobodi.

Nudio mjesta i poslove

Uskok je Sabu teretio da je sredinom 2013. nakon neuspjelog konstituiranja vukovarskoga Gradskog vijeća, u nakani da SDP-u osigura većinu, HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora "Borova" te dužnost predsjednice gradskog povjerenstva za europske integracije uz naknadu kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskome vijeću, ali je ona snimila taj razgovor.

Na teret mu se stavljalo i da je HDZ-ovu vijećniku Radivoju Đuriću ponudio za suprugu posao glavne sestre u vukovarskoj bolnici, a za sina mjesto direktora Hrvatskoga radio Vukovara.

Sabo se treba javiti u zagrebački Remetinec, točnije na Odjel za dijagnostiku i programiranje gdje osuđenici na zatvorske kazne borave u prosjeku par tjedana tijekom kojih stručnjaci različitih specijalnosti na temelju psihosocijalne dijagnostike izrađuju prijedlog programa izvršavanja kazne zatvora za svakog osuđenika. Taj Odjel izrađuje i prijedlog o upućivanju u konkretnu kaznionicu, odnosno zatvor gdje će se nastaviti izvršavanje kazne zatvora, o čemu odluku donosi Središnji ured za zatvorski sustav.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara