Salapić o "nacionalnoj koaliciji" HDZ-SDP i povratku Glavaša u Sabor

Salapić o "nacionalnoj koaliciji" HDZ-SDP i povratku Glavaša u Sabor

Screenshot: N1

SABORSKI zastupnik HDSSB-a Josip Salapić komentirao je za N1 nedavnu razmjenu optužbi između njegove stranke i HDZ-a oko koaliranja sa SDP-om na području Osijeka.

"To prije svega nije ništa novo, to traje u Osijeku već godinama, gdje je HDZ u koaliciji sa SDP-om. Ta koalicija je stabilna, a sukob je nešto što je politika našeg grada koja se reflektira na nacionalnu razinu", rekao je Salapić u emisiji Novi dan.

"Jedni drugima drže ljestve cijelo vrijeme i nadam se da nećemo dozvoliti da niti SDP niti HDZ dođu na vlast", odgovorio je Salapić na pitanje postoji li uistinu koalicija HDZ-SDP na nacionalnoj razini.

Prva stranka u Osijeku

Zastupnik je ocijenio da je HDSSB dobio na popularnosti nakon puštanja na slobodu ratnog zločinca Branimira Glavaša. "Mi smo prva stranka u Osijeku, mi nismo ništa izgubili, samo smo dobili i njegova prisutnost je stranci samo pomogla", rekao je i izrazio nadu da će "farsa" oko Glavaša uskoro završiti. "Kada skine taj teret, on će biti kandidat na izborima za Hrvatski sabor."

Salapić je komentirao i slučaj ministra Miljenića koji se našao u vatri nakon objave videozapisa na YouTube u kojem otac SDP-ovke traži pomoć u zapošljavanju kćeri.

"Danas se teško živi, ne možete izbjeći da vas ljudi zovu, mole za uslugu. Poznam osobno ministra i mislim da je on u svom resoru mnogo toga napravio. Postupio je pristojnije nego što je trebao, ali mislim da mu nije bila namjera napraviti ono za što ga se optužuje", rekao je Salapić pa ponudio osvrt na prvih 100 dana mandata predsjednice. 

"Početni koraci"

"To su tek početni koraci. Bili smo na razgovoru s predsjednicom, to je bio jedan ugodan razgovor bez konkretnih rješenja. Mislim da bi trebala biti predsjednica svih građana i trebala bi zaboraviti tko ju je kandidirao. Trebala se više odmaknuti od HDZ-a. Trebala je biti i u Bleiburgu i u Jasenovcu, jer žrtva je žrtva. Predsjednica je institucija i mora imati svoju politiku. Micanje Titove biste, preseljene s Pantovčaka... to nije potrebno. Ona treba biti sa svojim građanima."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara