Samo tjedan dana prije gospodarskog foruma u Nigeriji eksplodirala bomba, najmanje 16 mrtvih

Samo tjedan dana prije gospodarskog foruma u Nigeriji eksplodirala bomba, najmanje 16 mrtvih

Foto: Guliver Image/Getty Images

U EKSPLOZIJI u predgrađu nigerijskoga glavnog grada Abuje poginulo je najmanje 16 osoba, javljaju u četvrtak očevici, a prenosi AFP.

Eksplozija se dogodila u blizini mjesta na kojem je 14. travnja u jutarnjoj gužvi eksplodirala bomba koja je ubila najmanje 75 osoba, javlja Reuters.

"Čula se glasna eksplozija i zatim se vidjela golema vatrena kugla", kaže očevidac Lateef Adebayo za Reuters. "Ondje je mnogo mrtvih tijela, a vozila hitne pomoći jure prema mjestu ekslozije".

Još se ne zna što je izazvalo eksploziju..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Islamistička skupina Boko Haram, koja se bori protiv nigerijskih vlasti i želi osnovati islamističku enklavu u zemlji koja je najveći afrički proizvođač nafte, preuzeo je odgovornost za napad 14. travnja i najavio nove napade.

Reutersov fotograf u obližnjoj je bolnici izbrojao jedanaest pougljenjenih tijela, a medicinsko mu je osoblje reklo da je riječ o stradalima dovezenima s mjesta eksplozije.

Drugi očevidac, Joe Udofia, kaže da je čuo "zaglušnu eksploziju, a zatim je planulo područje kraj mosta Nyanye. U blizini je bilo mnogo ljudi".

Za samo tjedan dana Abuja će ugostiti Svjetski gospodarski forum o Africi, godišnji skup međunarodnih čelnika, kreatora politike, poduzetnika i filantropa.

Nigerijska je vlada najavila veliku sigurnosnu operaciju da tijekom toga skupa zaštiti glavni grad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara