Samohrani otac troje djece: Živimo od 2000 kuna, no ne bih se ni s kim mijenjao

Samohrani otac troje djece: Živimo od 2000 kuna, no ne bih se ni s kim mijenjao

Foto: Facebook

DALIBOR ILEŠ samohrani je otac troje djece od šest, sedam i osam godina. Živi u suterenskom gradskom stanu na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. Majka ih je napustila prije godinu i pol.

"Primam 1700 kuna socijalne pomoći i 1396 kuna dječjeg doplatka. Grad mi plaća dio režija, no još šest mjeseci plaćam HEP-u dug od oko 9000 kuna. Ostane nam tako oko 2000 kuna koje pažljivo treba rasporediti, jer djeci ne smije ništa nedostajati. Mogu reći da sam sretnik, iako si s troje djece ne mogu priuštiti izlazak s društvom, ja to i ne želim. Svojoj sam djeci i otac i majka i, iako je to mnogima čudno, uživam u svojoj ulozi", kazao je 29-godišnji Dalibor za Glas Slavonije.

Ileš je po struci vodoinstalater i volio bi raditi, no u šali kaže da se pri traženju posla osjeća kao trudnica.

"Čim čuju da sam samohrani otac, i to još troje djece, za mene posla nema. Rado bih ovu socijalnu pomoć koju primam mijenjao za pristojnu plaću, ali, nažalost, nisam u toj mogućnosti bar za sada. Ne smatram se manje vrijednim jer sam socijalni slučaj, no plaća je ipak plaća i volio bih je imati. Sad imam posao od 0 do 24, a odmora za sebe imam tek kad djeca zaspu", kazao je Ileš.

Najstarija kći pomaže mu oko pospremanja odjeće, a ponekad i usiše stan. Sve ostalo je očeva briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za dvije do tri godine bit će mi lakše. Sad je ovako kako je i ja se ne žalim. Sudbina je htjela da svojoj djeci budem i otac i majka, ali ne bih se ni s kim mijenjao", kazao je Ileš.

Dotrajalu peć na drva i perilicu rublja, kaže Ileš, rado bi zamijenio ispravnima, a prijeko su mu potrebna i drva za ogrjev. Također, kćeri koja pohađa drugi razred potrebno je računalo.

"U školi koju pohađa imaju računalni program učenja. Posudio sam mobitel od prijatelja da bar tako može pratiti gradivo i raditi zadaće. Nažalost, trenutno joj ne mogu priuštiti računalo, a ne smijem dopustiti da zaostaje u učenju. Dobro je dok imamo mobitel", kazao je Ileš za Glas Slavonije.

Jedna je prostorija u suterenskom stanu u kojem žive potpuno prazna. Da ima mogućnosti, kaže, pretvorio bi je u dječju sobu...

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara