Šatoraši odustali od Matićeve smjene, završava opsada Savske?

Šatoraši odustali od Matićeve smjene, završava opsada Savske?

Foto: FAH

NAKON više od 220 dana prosvjedovanja u šatoru pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66, čini se kako bi prosvjed ratnih veterana sutra mogao biti priveden kraju. Prema tvrdnjama umirovljenog brigadira Miodraga Deme, stopostotnog invalida i jednog od glavnih ljudi ureda za branitelje grada Zagreba izjavio je da je postignut dogovor između prosvjednika iz Savske i premijera.

"Koliko imam informaciju, mislim da su se premijer Milanović i dečki dogovorili konačno, hvala Bogu. Nakon ovih 200 i nešto dana to je trebalo riješiti. Iako je to trebalo riješiti već drugi dan kad je šator podignut u Savskoj. Za jedan razuman dogovor potrebno je dvoje. Treba sjesti za stol i porazgovarati čiji su što problemi i riješiti u roku sat vremena. Mi u gradu Zagrebu tako radimo. Mislim da zakon treba biti jedinstven, mislim da Matić treba pokazati malo više senzibilnosti prema tim ljudima u kolicima, a i dečki da sukladno situaciji u Hrvatskoj da budu, ja bih rekao, tolerantni", rekao je Demo.

"Mislim da se Matiću ništa neće dogoditi", dodao je.

Miodrag Demo dugogodišnji je suradnik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Milanović: Glavnu riječ će voditi Matić

Zoran Milanović najavio je kako sutra na sastanku s predstavnicima ratnih veterana neće biti pregovora, već je na rasporedu isključivo dijalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne idemo mi pregovarati. Idemo razgovarati. Dakle, to je razgovor u kojem će glavnu riječ voditi ministar Matić'', kazao je Milanović nedavno medijima, ponovno iskazujući podršku svojem ministru.

Đuro Glogoški i Josip Klemm nisu htjeli potvrditi da će upravo oni sjesti za stol s Milanovićem. U Savskoj 66 branitelji su danas dan proveli u pripremama za sastanak, a nisu htjeli komentirati sutrašnji dan prije samoga sastanka. Podsjetimo, sastanak će se održati u prostoriji u kojoj se održavaju sjednice Vlade.

Markač: Braniteljski zahtjevi opravdani

Na nedavna događanja osvrnuo se i novi počasni građanin Zagreba Mladen Markač.

"Kad nas oni zamole za pomoć, onda se mi moramo odazvati. I to sam ja učinio. Dajem potporu našim braniteljima u njihovim opravdanim zahtjevima.

Oni žele da se sva njihova prava svedu na jedan zakon koji im garantira opstojnost njihovih prava bez obzira tko će biti na vlasti. I to će se ipak riješiti dijalogom prije ili kasnije, samo treba imati razumijevanja za dijalog i treba imati nekog poštovanja prema braniteljima", rekao je Markač.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara