Saudijska Arabija dodijelila prestižnu nagradu kleriku koji za 11. rujan krivi Busha

Saudijska Arabija dodijelila prestižnu nagradu kleriku koji za 11. rujan krivi Busha

Screenshot: PeaceTV

INDIJSKI propovjednik Zakir Naik dobitnik je prestižne međunarodne nagrade Kralja Faisala za promociju islama putem svoje izuzetno popularne Peace televizije.

Naik je predsjednik Islamske istraživačke zaklade u Indiji i jedan je od pet dobitnika godišnje nagrade koju dodjeljuje saudijska Zaklada kralja Faisala osnovana 1976. godine. 

Propovjednik je izabran zbog doprinosa promicanju mira, a slovi kao najpoznatiji nearapski promotor islama čiji televizijski program prati više od 100 milijuna gledatelja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Islam je jedina religija koja može donijeti mir čitavom čovječanstvu," rekao je klerik u video biografiji emitiranoj tijekom ceremonije održane u nedjelju.

Naik je poznat po govoru iz srpnja 2008. godine u kojem sugerira da al-Kaida nije odgovorna za zločin od 11. rujna u kojem je poginulo gotovo 3,000 ljudi, podsjeća AFP. 

"Čak će i budala znati da je to počinjeno iznutra," rekao je klerik i ustvrdio da iza napada stoji bivši američkih predsjednik George W. Bush.

Svećenik je u 2010. godini zbog "neprihvatljivog ponašanja" i brojnih "zapaljivih komentara" dobio zabranu ulaska u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara