Saudijski kralj Salman čestitao Kolindi: Predsjednici dobro zdravlje i sreća, a Hrvatima blagostanje

Saudijski kralj Salman čestitao Kolindi: Predsjednici dobro zdravlje i sreća, a Hrvatima blagostanje

Foto: FAH

BROJNE države uputile su čestitke novoizabranoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović povodom njezine današnje inauguracije na Markovu trgu. Među njima se našla i Saudijska Arabija.

Saudijski kralj Salman u nedjelju je čestitao novoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, zaželjevši joj "zdravlje i sreću" a "prijateljskom hrvatskom narodu stalni napredak i blagostanje".

"Čuvar dviju svetih džamija kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud poslao je čestitku Kolindi Grabar Kitarović u povodu njezine pobjede na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj", objavili su saudijski mediji.

Saudijski vladari tradicionalno nose titulu Čuvara dviju svetih džamija, što se odnosi na monarha koji upravlja dvjema najsvetijim džamijama islama - Velikom džamijom u Meki i Prorokovom džamijom u Medini.

Kolindi zaželio dobro zdravlje i sreću

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U poruci, kralj joj je uputio najbolje želje, zaželio joj "dobro zdravlje i sreću", a "prijateljskom hrvatskom narodu stalni napredak i blagostanje".

Dosadašnji prijestolonasljednik kralj Salman manje je od mjesec dana na funkciji monarha, na koju je došao u siječnju nakon smrti kralja Abdulaha.

Grabar-Kitarović trebala bi prisegnuti u nedjelju u podne na svečanosti na Trgu sv. Marka. Inauguraciji će, uz najviše sadašnje i bivše državne dužnosnike nazočiti 88 inozemnih izaslanstva, među kojima osam šefova država, te predstavnici političkog, kulturnog, vjerskog života i građani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara