Savo Pejović na slobodi, ponavlja se suđenje za dvostruko ubojstvo pred hotelom Jadran u Segetu

Foto: Ilustracija

SAVO PEJOVIĆ, u veljači osuđen na 20 godina zatvora zbog ubojstva Nene Rakijara i zaštitara Nediljka Kozlice pred hotelom Jadran u Segetu kod Trogira, pušten je danas iz zatvora, nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu suca Mlađana Prvana. Zašto je presuda ukinuta nije poznato, no i to bi se moglo doznati za koji dan.

Pejovića su, inače, nedavno pritvorili kako bi se suđenje nekako dovuklo do kraja. Članovi obitelji Rakijar i Kozlica izrazito su bili nezadovoljni i dužinom trajanja suđenja, a i sankcijom. Dosta je vremena u početku bilo potrošeno da se utvrdi je li jedini dokaz, metak nađen u pretrazi Pejovićeve kuće, zakonit ili ne. Kada se to konačno utvrdilo, suđenje se oteglo zbog raspravne nesposobnosti optuženog i narušenog zdravlja.

Novo suđenje, nova agonija za obitelji ubijenih

Novo suđenje znači novu agoniju za Kozlice i Rakijare jer više od osam godina nema kazne za ubojicu njihovih najbližih. Smaknuti su hicima iz automatskog oružja u gluho doba noći koncem travnja 2005. godine. Pejović je policiji odmah bio sumnjiv, no nisu imali dovoljno dokaza da ga osumnjiče. Priveden je devet mjeseci nakon ubojstva, nakon što mu je u kući nađen pozamašan arsenal, uključujući i metak koji je navodno bio u Škorpionu iz kojeg su ustrijeljeni Kozlica i Rakijar.

Oružje nikada nije nađeno, a dosad nije utvrđen ni nekakav racionalan motiv zbog kojeg bi Pejović, bivši niški specijalac koji je kratko ratovao i u HV-u, ubio mladiće koje nije poznavao, niti se pamti da je imao nekakav konkretan sukob.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara