Saznajte koje su četiri najvažnije biljne tinkture za podršku zdravlju muškaraca

Saznajte koje su četiri najvažnije biljne tinkture za podršku zdravlju muškaraca

Foto: PR foto

Autor: Irena Nedeljković, dipl.ing.preh.teh.

TINKTURE su koncentrirani biljni pripravci u kojima se djelatne tvari nalaze tekućem obliku. Prednost njihovog uzimanja je brza apsorpcija aktivnih tvari u organizmu. Izdvajam četiri biljne tinkture koje su izvrsna fitoterapijska pomoć u održavanju boljeg zdravlja i vitalnosti muškarca.

1. BIJELI GLOGBijeli glog dobio je ime po svojim snježnobijelim cvjetovima. Iako je domovina bijelog gloga cijela Europa, Kinezi su prvi otkrili da se može rabiti u medicini. Danas čak i poslovično rigidna Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) razmatra moguća zdravstvena djelovanja ove fascinantne biljke.

EFSA prepoznaje svojstva i djelovanje biljne tinkture bijelog gloga povezane s održavanjem zdravlja srca kao i normalnog krvnog tlaka i kao djelotvorna pomoć kod cirkulacije i opuštanja.

2. ASTRAGALUSAstragalus ili opnasti kozlinac stoljećima se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za jačanje obrambenog sustava organizma. Na čekanju za EFSA potvrdu zdravstvenog djelovanja su njegova adaptogena svojstva koja doprinose fizičkom i mentalnom oporavku zbog poznatog tonizirajućeg i poticajnog učinka na organizam. Priznaje se i njegova sposobnost poticanja pokretljivosti spermija. Listi blagotvornih učinaka pridružuje se i astragalusovo snažno antioksidativno i anti-aging djelovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. PANAX GINSENGU kineskoj farmakologiji ova biljka je spomenuta prvi puta prije 5000 godina. Budući da se teško može uzgajati, imala je veliku vrijednost, a njezina upotreba dugo je bila rezervirana samo za kraljeve i careve. Isprepleten korijen bere se tek nakon sedam godina starosti biljke.
Djelatne tvari panax ginsenga doprinose prirodnoj obrani i normalnom funkcioniranju imunološkog sistema, dakle za jačanje prirodne otpornosti organizma i to kod raznih uzroka pada imuniteta kao što su bolesti ili izloženost stresu.

4. SIBIRSKI GINSENGEFSA priznaje njegovu sposobnost podrške mentalnom i fizičkom oporavku u slučajevima slabosti, iscrpljenosti i umora. Doprinosi povećanju mentalne i fizičke energije te podržava imunološki sustav i obranu organizma.

Savjetujemo da potražite fitoterapijske tinkturne pripravke provjerene i certificirane organske kvalitete, jer na taj način u organizam ne unosite ostatke pesticida i teških metala s obzirom na to da su ti parametri kod organskih proizvoda strogo kontrolirani.

Organske biljne tinkture možete pronaći u bio&bio trgovinama i web shopu biobio.hr. Besplatni info telefon: 0800 246 246, www.biobio.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?