Sberbank Europe dobila prvi sindicirani kredit u iznosu od 350 milijuna eura

Foto: scx.hu

NEKE od najvećih međunarodnih banaka udružile su se u sindikat banaka i Sberbank Europe AG odobrile neosigurani kredit bez jamstva matične banke.

Kredit ima rok otplate od 364 dana i otplaćuje se o dospijeću. Ugovorena kamatna stopa iznosi EURIBOR + 60 baznih poena. Iznos kredita je 350 milijuna eura.
 
Ovaj sindicirani kredit će biti korišten za financiranje plasmana u segmentu korporativnih klijenata, odnosno za daljnji razvoj poslovanja Sberbank Europe u regiji srednje i istočne Europe.
 
Već u prvoj fazi upisa iskazan je mnogo veći interes banaka za upis od traženog iznosa, a druga faza započela je krajem veljače 2014. godine i na tržištu izazvala pozitivne reakcije.
 
“Uspjeh ovog prvog kreditnog angažmana za Sberbank Europe naglašava odlične odnose i povjerenje koje Sberbank Europe uživa kod drugih financijskih institucija širom svijeta”, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Europe AG Mark Arnold. 
 
Sljedeće velike međunarodne banke nastupaju kao vodeći mandatirani aranžeri i primatelji predbilježbi za ovu sindiciranu liniju financiranja: Bank of America Merrill Lynch, Barclays Bank PLC, Citi, Commerzbank Aktiengesellschaft, HSBC Bank plc, ING Bank N.V., J.P. Morgan Limited, Mizuho Bank, Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corporation i UniCredit Bank Austria AG, dok se Société Generale transakciji pridružila kao vodeći aranžer, banka BNP Paribas kao su-aranžer, a Credit Suisse AG, Deutsche Bank Luxembourg S.A., Sberbank Rusija i UBS Limited zajednički kao vodeći menadžeri transakcije.
 
Barclays Bank PLC, Commerzbank Aktiengesellschaft i ING Bank N.V. nastupaju kao udruženi koordinatori transakcije, Barclays Bank PLC kao dokumentacijski agent, a ING Bank N.V. kao agent za publicitet.
 
Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg u transakciji sudjeluje kao agent linije financiranja. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara