Schaeuble: Sumnjam u postizanje dogovora s "prilično neodgovornom" vladom Grčke

Schaeuble: Sumnjam u postizanje dogovora s "prilično neodgovornom" vladom Grčke

Foto: Hina

NJEMAČKI ministar financija Wolfgang Schaeuble izjavio je u ponedjeljak u intervjuu za radio da nije optimističan glede postizanja dogovora o dugu između Grčke i njezinih partnera iz eurozone na sastanku u Bruxellesu koji će se održati kasnije tijekom dana.

"S obzirom na to što sam čuo o tehničkim razgovorima tijekom vikenda, vrlo sam skeptičan, ali danas ćemo dobiti izvješće pa ćemo vidjeti", rekao je Schaeuble za Deutschlandfunk odgovarajući na pitanje hoće li ministri financija eurozone naći rješenje za grčki problem duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, Njemačka ne želi da Grčka izađe iz eurozone. Međutim, kaže da nova vlada u Ateni mora ispuniti temeljne uvjete iz programa pomoći te da se tu ne radi o postizanju kompromisnog dogovora "samo zbog kompromisa".

"Problem je u tome da je Grčka živjela iznad svojih mogućnosti dugo vremena i da nitko ne želi više davati novac Grčkoj bez jamstava", istaknuo je dodajući da se Atena mora pridržavati dogovorenih reformi kako bi postala konkurentna.

Također je rekao da se nova vlada ponaša "prilično neodgovorno" te da joj ne pomaže vrijeđanje drugih koji su u prošlosti pružali potporu Grčkoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara