Šef A-HSP-a pjevao ustašku pjesmu pred sudom u Koprivnici, policajci samo promatrali

Šef A-HSP-a pjevao ustašku pjesmu pred sudom u Koprivnici, policajci samo promatrali

Foto: FAH

DRAŽEN KELEMINEC, predsjednik Autohtone hrvatske stranke prava, u četvrtak je ispred koprivničkog Prekršajnog suda s nekolicinom članova svoje stranke otpjevao ustašku budnicu "Evo zore, evo dana", što su u pozadini snimali i bilježili policajci koji ga unatoč pjevanju sporne pjesme, koja veliča ustaške zločince, nisu priveli.

Keleminec je sam otišao u Policijsku upravu koprivničko-križevačku, no ne kako bi se predao, već kako bi prijavio dvojicu policajaca koji su ga, kako tvrdi, lažno prijavili da je narušavao red na utakmici Slaven Belupa 2011. godine, a za što je Keleminec kasnije oslobođen.

Koprivnička policija još jučer je pokušavala doći do Keleminca, na temelju uhidbenog naloga zbog prijave načelnika policijske postaje Donji Srb da je 27. srpnja prošle godine, tijekom proslave antifašističkog ustanka u Srbu, puštao preko razglasa spomenutu spornu pjesmu.

Kažnjen s 2.200 kuna 2013. godine

Keleminec je sličnu stvar napravio i 2013. godine, kada je na Prekršajnom sudu u Zadru kažnjen s 2.200 kuna, jer je u Srbu pjevana pjesma "Marjane, Marjane" sa spornim stihom koji spominje ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

"Koprivnička policija me tražila na temelju uhidbenog naloga, a ja sam u to vrijeme bio u Ravnateljstvu policije i tražio da se prekine taj politički progon", rekao je Keleminec novinarima i dodao kako je uhidbeni nalog ukinut jučer poslijepodne, te da je on samovoljno došao dati iskaz u Prekršajni sud.

U koprivničkoj policiji potvrdili su kako je pravaško "zborno" pjevanje zabranjene pjesme zabilježeno i snimljeno te kako bi protiv Keleminca trebala biti podnesena prekršajna prijava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara