Šef Taxi Cammea otpustio pet vozača: Nisu htjeli raditi 12 sati dnevno za 2400 kuna

Foto: Taxi Cammeo

VLADIMIR MINOVSKI, direktor Taxi Cammea i prijatelj Slavka Linića, otpustio je petoricu vozača svoje tvrtke u Osijeku. Otkaz su dobili zbog organiziranja štrajka, a cijela je priča rezultirala incidentom zbog kojeg je morala intervenirati i policija.

Kako javlja Glas Slavonije, skupina od 14 razočaranih vozača Cammea okupila se pred autobusnim kolodvorom. Tražili su sastanak i razgovor s direktorom. Razlog pobune vozača Cammea u Osijeku su mizerne plaće i neljudski radni uvjeti.

"Nismo željeli voziti sve dok netko ne razgovara s nama. Prema ugovoru, mi bismo mjesečno trebali raditi 48 sati, a redovito smo radili po 300 sati, i to često 12 sati 'u komadu'. Direktor nas je pozvao u osječko sjedište tvrtke, u Ulici Bartula Kašića, kamo smo stigli u koloni, a nakon našeg dolaska prema nama je nastupio vrlo arogantno i bahato. To nije bio razgovor, već napad i rekao nam je doslovce 'tko želi raditi pod ovakvim uvjetima, neka radi, a tko ne želi, može ići kući'. Većina je tada odustala jer je željela zadržati i ovaj, kakav-takav, posao, čak i ovakve mizerne plaće, jer imaju obitelji za prehraniti. Nas petorica bili smo uporni, zato što nismo mogli više pristajati da za samo 2.400 kuna mjesečno ugrožavamo svoje i tuđe živote te imovinu za koju mi odgovaramo. Tada je zatražio da vratimo prometne dozvole, odore, opremu i vozila, a kada smo odbili, pozvao je policiju", ispričao je Zdravko Dragić, jedan od otpuštenih vozača.

Dvoje policajaca spriječilo je fizički obračun. Vozače su nagovorili da mirno vrate vozila, odore i opremu, te da se za svoja prava izbore na sudu ili na druge načine.

"Ne znamo hoćemo li ih tužiti, osobito jer ne znamo što će napisati u rješenju o otkazu. Ovo je jako loše za nas, jer i mi imamo obitelji, ali više nismo mogli ovako", poručuju vozači.

Na Facebooku je oformljena grupa "Bojkot Taxi Cammea" koja na bojkot Cammea, kako poručuje njen tvorac, poziva zato što se radi o firmi koja "izrabljuje ljude i ne zaslužuje podršku mušterija".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara