Šef odbora za EU njemačkog Bundestaga: Hrvatska ubrzo više neće imati prijatelja u EU!

Foto: Bundestag.de 

PREDSJEDNIK Odbora za Europsku uniju njemačkog Bundestaga Gunther Krichbaum (CDU) pohvalio je "odlučno djelovanje" Europske komisije koja je započela proces za sankcije u Hrvatskoj. Kako prenosi Deutsche Welle Krichbaum je naglasio da bi Vlada u Zagrebu morala bi ovo shvatiti kao pucanj opomene.
 
"Hrvatska ubrzo više neće imati prijatelja u Europskoj uniji", upozorio je Krichbaum i iznio stav da bi planirani pristup Hrvatske Šengenu trebao sada biti stavljen na led prenosi DW.  Njemački mediji prenose informaciju da u Bruxellesu spominju mogućnost uskraćivanja fondova od čega je na prvom mjestu na području pripreme Hrvatske za ulazak u Šengenski prostor kao i moguće odlaganje "drugih obveza". Prenosi se i stav iz Zagreba gdje se poručuje da će problematični zakon biti promijenjen u srpnju 2014. godine. 
 
Napominjući da je “prijateljica Hrvatske”, ali da se iznimke ne mogu raditi, povjerenica za pravosuđe Viviane Reding odbacuje sve optužbe o dvostrukim standardima prema ovoj i prethodnoj Vladi u Zagrebu, kao i prema različitim zemaljama članicama naglašava DW. 
 
“Ako zakon može biti promijenjen za nekoliko dana neposredno pred ulazak u EU, može isto tako za nekoliko dana biti i vraćen u svoj prvobitni oblik. Parlament vam zasjeda i ne bi trebalo biti poteškoća da se zakon vrati u oblik koji je bio u skladu s europskim pravilima.”, naglasila je Reding. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara