Šefica francuske desnice ostala bez dozvole: "Marine bi upravljala Francuskom, a nema vozačku"

Foto: FAH

ČELNICA francuske krajnje desnice Marine Le Pen objavila je u srijedu da joj je zbog brojnih prekršaja oduzeta vozačka dozvola, ali ustraje u tvrdnji da ih je počinio netko drugi.

Predsjednica Nacionalne fronte, koja je policijske radare nedavno nazvala "još jednim oblikom poreza pod krinkom spašavanja života", rekla je da je prihvatila kaznu iz 2012. kako bi spriječila da stvarni krivci upadnu u nevolje.

"Budući da nisam željela otkriti odgovorne, moja je vozačka otišla u vjetar", rekla je Le Pen nakon što je satirički list Le Canard Enchaine objavio priču pod naslovom "Marine želi upravljati Francuskom, a nema vozačku".

Vozačka otišla "u vjetar"

Po njezinim riječima, list je trebao provjeriti fotografije prometnih prekršaja koji bi pokazali da ona nije bila za upravljačem automobila.

Prema francuskom sustavu, vozač dobiva kaznene bodove za svaki snimljeni prometni prekršaj, poput prekoračenja brzine i gubi vozačku dozvolu kada skupi određeni broj. Brojni radari u Francuskoj opremljeni su kamerom.

Protuimigrantska i eurofobna stranka Nacionalna fronta pobjedila je na ovogodišnjim europskim izborima u Francuskoj, a prema jednoj anketi prošloga mjeseca Le Pen bi pobjedila aktualnog predsjednika Francoisa Hollandea kada bi se našli u drugom krugu predsjedničkih izbora 2017.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara