Šeks od danas i formalno više nije saborski zastupnik

Šeks od danas i formalno više nije saborski zastupnik

Foto: Hina

HDZ-OV Vladimir Šeks od danas i formalno više nije saborski zastupnik, odlučio je Sabor koji je jednoglasno usvojio njegovu neopozivu ostavku, te potvrdio mandat HDZ-ovom Tugomiru Kuduzu koji je položio prisegu.

Podsjetimo, najdugovječniji zastupnik, jedini koji je u Saboru bio u svim sazivima od neovisnosti Hrvatske, svoj politički angažman nastavlja na Pantovčaku kao savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Šeksu se u ime kluba HDZ-a na svemu učinjenom u 25 godina rada u Saboru zahvalio Davorin Mlakar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Možemo imati različite vrijednosne sudove, ali vjerujem da svi vi vjerujete da je Vladimir Šeks obilježio 25 godina rada Hrvatskog parlamenta. U ime kluba Hrvatske demokratske zajednice ja mu se na tome najtoplije zahvaljujem. Vjerujem da i vi dijelite moje mišljenje i da mu se možemo odužiti barem jednim pljeskom na kraju njegovih mandata u Hrvatskom saboru", rekao je Davorin Mlakar.

Šeksu se na dugogodišnjem radu zahvalio i predsjednik Sabora Josip Leko. "Cijenio sam njegovu odanost nacionalnim interesima i demokratskim vrijednostima, a njegova kvaliteta može se prepoznati u mnogim hrvatskim zakonima, te najviše u Ustavu RH." istaknuo je Josip Leko.

"Politička dugovječnost sasvim sigurno otvara mnoge dileme, ali kolega Šeks je kroz tu političku dugovječnost samo taložio iskustvo i znanje, i nadam se da će to iskustvo i znanje na najbolji način koristiti na novoj dužnosti u korist demokratskih vrijednosti na kojima počiva hrvatsko društvo razvijajući te vrijednosti u interesu svih građana Republike Hrvatske. Zahvaljujem mu se i čestitam na novoj dužnosti", rekao je Josip Leko

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara