Sekulić dao ostavku kao predsjednik Radničkog vijeća Ine: "Ovdje nema prave sindikalne borbe"

Sekulić dao ostavku kao predsjednik Radničkog vijeća Ine: "Ovdje nema prave sindikalne borbe"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Radničkog vijeća Ine Predrag Sekulić obavijestio je članove tog vijeća, upravu i svoje kolege da je dao neopozivu ostavku na tu dužnost, priopćio je u ponedjeljak.

"Smatram da danas u Ini nema prave sindikalne borbe, nego nam sindikati služe isključivo za kolektivno pregovaranje, a to ne smije biti jedina uloga sindikata. Radničko vijeće u ovakvim zakonskim okvirima nema gotovo nikakvu snagu. Sramotno je to što se događa s našom Inom već godinama, a mi to šutke promatramo. Nedemokratičnost sindikata te gotovo autokratsko vođenje sindikalnih vođa onemogućuje da se čuje glas radnika. Najnoviji događaji oko maloprodaje, loš sporazum te uvredljivi ponuđeni ugovori vode Inu u potpuni krah. Svjedoci smo svakodnevnih otpuštanja, organizacijskih promjena s gotovo jedinom svrhom proglašavanja viška radnika, gubljenja tržišta, smanjenja proizvodnje te prerade (najnoviji primjer: novih 90 otkaza u Rafineriji u Rijeci), a sve zbog lakomosti pojednih menadžerskih struktura te šutnje nas sindikalista.

Osobno kao čovjek ne mogu to šutke promatrati, a posebice stavljati svoj potpis na dokumente koji svakodnevno stižu na adresu Radničkog vijeća", stoji u priopćenju Predraga Sekulića, poznatog i kao beskompromisnog koordinatora Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak.

Također je priopćio kako nastavalja rad u sindikatu sve dok bude vjerovao da sindikalna borba ima svrhe. Na kraju je pozvao na jedinstvo radnika u sindikalnim akcijama, što je, kako je istaknuo, važno za sudbinu svih zaposlenih i članova njihovih obitelji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara