Seljaci koji su prosvjedovali počeli dobivati prekršajne kazne: "Represijom nas žele zaplašiti"

 

STOŽER za obranu hrvatskog sela i seljaka je na sastanku u Križevcima između ostalog zatražio hitan sastanak s ministrom policije zbog kazni nakon ljetošnjeg prosvjeda.

Nakon dvotjednih prosvjeda poljoprivrednika u kolovozu, sudionicima i organizatorima i dalje stižu prekršajne kazne. "Dio ljudi dobio je kazne još tijekom prosvjeda, a nekima su sad stigle najave za prekršajni sud", kazao je predsjednik Udruženja seljaka Virovitičko-podravske županije Zvonko Pipić.

"Tražimo hitan sastanak u MUP-u kako bismo riješili taj dio, jer sve nas koji smo sudjelovali na neki način u pregovorima i terete. Jednostavno, zvat će nas na ročišta, mašu kaznama i na taj nas način, represijom, žele zaplašiti ili puniti proračun. To je jedini zaključak do kojeg smo došli", kaže Pipić koji će s još nekim predstavnicima seljaka morati na sud. Kada i zbog kojeg točno prekršaja, još službeno ne zna.

"Čak do 30 tisuća kuna su tu kazne. Laszlo, ja i još neki dobili smo obavijesti da ćemo biti pozvani na ročište. Tek ćemo vidjeti što nam spremaju, pakuju", rekao nam je Pipić.

Na sastanku u Križevcima, koji je okupio predstavnike seljaka iz cijele Hrvatske, uz ostalo je poslana i poruka podrške štrajku zdravstvenih djelatnika te Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara