Sestra koja je odgovorila na poziv lažne kraljice o stanju vojvotkinje Kate pronađena mrtva, vjerojatno se ubila

Sestra koja je odgovorila na poziv lažne kraljice o stanju vojvotkinje Kate pronađena mrtva, vjerojatno se ubila

Foto: AFP

MEDICINSKA sestra koja je prije nekoliko dana zaprimila telefonski poziv australskih radijskih voditelja koji su se lažno predstavili kao kraljica Elizabeta i princ Charles te raspitivali o stanju trudne vojvotkinje Kate pronađena je mrtva, javlja BBC.

Policija je priopćila da smrt nije sumnjiva, a brojni mediji javljaju da se radi o samoubojstvu.

> Radijska šala urodila plodom: Medicinska sestra na prevaru ispričala detalje o trudnoći Kate Middleton

Policija je jutros u 9,35 sati po lokalnom vremenu pozvana u stan u centru Londona gdje je pronađeno besvjesno tijelo medicinske sestre Jacinthe Saldanhe.

BBC-jev dopisnik s dvora Peter Hunt rekao je da je bila osoba koja se u Bolnici Kralj Edward VII. javila na telefon australskim voditeljima te ih spojila sa sestrom koja je lažnoj kraljici ispričala detalje o zdravstvenom stanju trudne vojvotkinje. Princ William i Kate su ubrzo reagirali priopćenjem u kojem su istaknuli kako su "duboko ožalošćeni" smrću medicinske sestre. Istaknuli su da su se u bolnici za njih "svi odlično brinuli" te poručili da su njihove misli i molitve uz obitelj, prijatelje i kolege preminule sestre.

Saldanha je u vrijeme poziva australskih voditelja, u 5,30 sati ujutro, bila dežurna. Na telefon se javila zato što recepcioneru kojemu je to inače zadatak još nije bila počela smjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolnica je potvrdila da se Jacintha Saldanha javila na telefon, ali nije poduzela nikakve sankcije protiv nje već ju je "podržala tijekom teškog razdoblja". Radi se o medicinskoj sestri koja je u spomenutoj bolnici radila duže od četiri godine. "Bila je odlična sestra, vrlo cijenjena i popularna među kolegama", priopćeno je iz bolnice.

Lažna kraljica Elizabeta i princ Charles nestali iz javnosti

Radijski voditelji Mel Grieg i Michael Christian su se nakon lažnog poziva pohvalili rekavši da je to "najlakši lažni poziv ikada izveden" te dodali da su bili vrlo iznenađeni jer su opće bili spojeni sa sestrom koja se brinula za vojvotkinju.

Nakon vijesti o smrti sestre voditelje je praktički nemoguće dobiti. Novinari širom svijeta su ih pokušali kontaktirati, ali je izvršni producent radijske postaje 2Day FM rekao da im je "naređeno" da ne komuniciraju s medijima, iako nije jasno tko im je izdao takvu naredbu. BBC javlja da su im tijekom današnjeg dana obrisani i profili na Twitteru.

Podsjećamo, vojvotkinja Kate je u ponedjeljak završila u bolnici zbog težih jutarnjih mučnina. Jučer je otpuštena s liječenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara