Sever: Linićev prijedlog novih reformi neće imati efekta, tu treba razum, a ne tvrdoglavost

Foto:

HOĆE li prijedlog ministra financija Slavka Linića da se zanimanja poput čišćenja ili kuhanja maknu iz javnog sektora u privatni pomoći državnom proračunu? Čelnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever tvrdi - bit će nam još gore.

"Dosta opterećivanja proračuna. Djelatnosti koje mogu ići u privatni sektor, tamo ćemo ih i poslati", poruka je ministra Linića koji je svjestan da nam zbog javnog duga od 200 milijardi kuna Europska komisija diše za vratom.

"Sve su to privatne djelatnosti, a mi ih držimo u javnom sektoru kao javne plaće, opterećuju proračun. Tada će to biti racionalnije, efikasnije. Budimo iskreni, isto tako racionalno ćemo posložiti i bolnice, svoje odjele i jednostavno se daleko odgovornije ponašati", istaknuo je Linić.

"Tu ne treba tvrdoglavost, nego razum"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema tu previše efekta, smatra sindikalac Krešimir Sever koji sumnja da će Linićev plan upaliti kod ministra zdravlja Rajka Ostojića.

"Treba zamisliti što bi se događalo kada bi se, primjerice, nekome izvana povjerilo čišćenje operacijskih dvorana, održavanje nekih ambulanta i slično. Jasno je da se to ne može samo tako rezati i da na taj način ministar Linić ili bilo koji drugi ministar jednostavno ne bi trebali funkcionirati. Tu ne igra tvrdoglavost, tu treba biti razuman", kaže Sever.

Vrijeme curi, a krajem idućeg mjeseca doznat ćemo hoće li Europska komisija preuzeti kontrolu nad državnim proračunom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara