Sindikalist ocijenio prvu godinu Vlade: Previše su se bavili sobom i kadroviranjem!

Sindikalist ocijenio prvu godinu Vlade: Previše su se bavili sobom i kadroviranjem!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

PREDSJEDNIK Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel osvrnuo se na rad Vlade u prvoj godini mandata. Novosel premijeru Zoranu Milanoviću i njegovim suradnicima nije dao visoku ocjenu za dosadašnji rad.

"Teško je reći je li više od dva ili manje od tri, ali ocjena je između 2 i 3. Više, nažalost, ne može biti", rekao je Novosel analizirajući ono što nije dobro napravljeno u proteklih 365 dana.

"Nije učinjeno na oživljavanju gospodarstva, oživljavanju proizvodnje, zadržavanju postojećih radnih mjesta u javnom sektoru i zadržavanju postojećih tvrtki", istaknuo je Novosel.

Predsjednik SSSH smatra kako se Vlada previše bavila rashodima u državnom proračunu. Kaže kako se prekasno iz pozicije poslodavca reagiralo prema sindikatima u javnom sektoru što je rezultiralo zakonom o uskrati pojedinih dodataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada se nije snašla u poziciji poslodavca. Previše se bavila sama sobom, previše se bavila kadroviranjem u državna poduzeća, javna poduzeća, Nadzorne odbore, Uprave, a rezultati takvih kadroviranja se pokazuju sada, krajem godine, a oni su vrlo loši", ističe Novosel koji ipak smatra da je Vlada učinila i neke dobre stvari u prvoj godini svog mandata.

"Ipak je uvedeno malo više reda pri međusobnoj naplati i rješavanju nelikvidnosti", rekao je Novosel istaknuvši da su najvažnije odluke u tom segmentu uredba da se plaća ne može uplaćivati bez uplate doprinosa te Zakon o predstačajnoj nagodbi i financijskom poslovanju.

"Određene pretpostavke su učinjene da bi se ipak, prije svega u gospodarstvu, mogao napraviti određeni pomak. U sljedećoj godinu bez kakvih-takvih investicija, bez zadržavanja postojeće proizvodnje i industrije, definitivno neće biti dobro", misli Novosel.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara