Sindikat: Milanka Opačić lagala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa

Foto: FAH

BIVŠI savjetnik ministrice Milanke Opačić, SDP-ovac Žarko Vukobrat, tri je mjeseca nezakonito radio na dva mjesta. Naime, Vukobrat je za vrijeme dok je bio zaposlen u komunalnom poduzeću u Jastrebarskom radio i u ministarstvu.  Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika tvrdi da je ministrica lagala Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kako Vukobrat u ministarstvu nije radio u spornom razdoblju.

"Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić lagala je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa glede statusa SDP-ovca Žarka Vukobrata prije travnja 2012. godine, odnosno njegova imenovanja savjetnikom ministrice u Kabinetu ministra, temeljem čega je ovo tijelo zaključilo da ne postoje povrede odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa", stoji u priopćenju Sindikata.

Potpredsjednica Opačić je Povjerenstvu dostavila dopis u kojem navodi sljedeće: "Žarko Vukobrat nije surađivao s Ministarstvom socijalne politike i mladih niti je na bilo koji drugi način obavljao poslove za Ministarstvo u navedenom razdoblju od siječnja do travnja 2012. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrde u Sindikatu, da nije tako potvrđuju brojne cirkularne elektronske poruke Ministarstva socijalne politike i mladih iz ožujka 2012. godine, upućene svim ili samo nekim djelatnicima Ministarstva, u kojima se Žarko Vukobrat nalazi na listi zaposlenika, a sadrže različite obavijesti vezane uz svakodnevni rad.

Pored toga, Sindikatu se javilo nekoliko državnih službenika koji su spremni u svojstvu anonimnog "zviždača" i osobno posvjedočiti da je Žarko Vukobrat u Ministarstvu socijalne politike i mladih radio i prije nego što je imenovan savjetnikom ministrice.

Sindikat će stoga od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa zatražiti da preispita svoju odluku o nepokretanju postupka za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnice Milanke Opačić te istovremeno "honorira" činjenicu da je potpredsjednica Vlade u svom očitovanju Povjerenstvu navela kako njezin stranački kolega do travnja 2012. godine nije "na bilo koji način obavljao poslove za Ministarstvo" kojem je na čelu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara