Sirija bombardirala pobunjenike u blizini graničnog prijelaza s Izraelom

Foto: Hina

SIRIJSKI borbeni zrakoplovi bombardirali su pobunjeničke položaje u blizini graničnog prijelaza nedaleko od Golanske visoravni, koja je pod izraelskom okupacijom, potvrdili su u četvrtak pobunjenici koji su granični prijelaz u tom strateškom području bili osvojili u jednom od najžešćih sukoba ove godine.

Sirijski ogranak Al Kaide uz umjerene pobunjeničke skupine i dalje drži položaje i odolijeva žestokom bombardiranju, objavila je islamistička brigada Beit al Maqdis. Spomenuto područje nalazi se oko 20 kilometara zapadno od grada Quneitra, glavnog urbanog središta, koje je pod vladinom kontrolom.

Tijekom bombardiranja graničnog prijelaza, koje nadgleda UN, od zalutalih metaka su stradala dva Izraelca, jedan vojnik i jedan civil. Izrael je odgovorio topničkom vatrom na položaje sirijske vojske, potvrdila je izraelska strana.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava, u najnovijim je sukobima poginulo 20 sirijskih vojnika i 14 pobunjeničkih boraca.

Sirijske snage ubile nekoliko zapovjednika Islamske države

Snage sirijskog režima ubile su tijekom zračnih napada u četvrtak nekoliko zapovjednika ogranka Islamske države (IS) u istočnoj pokrajini Deir al-Zor, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava koji promatra stanje na sirijskom ratištu.

Kako je prenio Reuters, sirijska državna televizija objavila je da je vojska "eliminirala više od 10 terorista" u napadu istočno od zračne luke Deir al-Zor, uključujući dvojicu za koje je rekla da su vođe IS-a u toj pokrajini te da je uništila 14 oklopnih vozila.

Opservatorij, koji skuplja informacije sa svih strana na sirijskom ratištu, javio je da su sirijski ratni zrakoplovi pogodili zgradu kojom se služio IS kao zapovjednim mjestom dok je u njoj bio sastanak zapovjedništva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara