Sirijski pobunjenici "partizansko ratovanje" uče na Kosovu?

Ilustracija: AFP

DELEGACIJA sirijskih pobunjenika dogovorila se sa vlastima u Prištini da ih poduče "partizanskom ratovanju". Prema pisanju RT-a, sirijska opozicija će poslati militante na Kosovo kako bi usvojili taktike i prošli trening za svrgavanje režima Bashara Assada.

26. travnja je delegacija sirijske opozicije stala u Prištini na svome putu u SAD kako bi razgovarali o tome kako iskoristiti iskustvo vojske koja je oslobodila Kosovo. Do sada je loše organizirana sirijska oporba pokazala da se se sama ne može dogovoriti i stvoriti snažnu vojsku protiv snaga predsjednika Assada.

"Ovdje smo došli učiti. Kosovo je prošlo slično iskustvo i ima iskustva koja bi nam mogla biti vrlo korisna", kazao je vođa sirijske delegacije Ammar Abdulhamid, sirijski borac za ljudska prava i disident. Objasnio je da ih najviše zanima kako su Kosovari razne grupe koje su se borile protiv Srba organizirali u zajedničku vojsku.

"Prijeko su nam potrebne zajedničke akcije kao koalicijska opozicija", kazao je Abdulhamid, koji je 2005. godine otišao iz Sirije u SAD.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara