Skandalozna izjava indijskog policijskog dužnosnika: "Ako ne možete spriječiti silovanje, uživajte u njemu"

Skandalozna izjava indijskog policijskog dužnosnika: "Ako ne možete spriječiti silovanje, uživajte u njemu"

Ilustracija: Guliver Image / Getty Images

ŠEF INDIJSKOG Središnjeg ureda za istrage (CBI) svojom je izjavom šokirao javnost. "Ako ne možete spriječiti silovanje, uživajte u njemu", kazao je Ranjit Sinha i izazvao bijes javnosti, prenosi The Guardian.

Sinha se branio kako je njegova izjava izvađena iz konteksta te da je krivo protumačena. Sinha je spornu izjavu dao na konferenciji na kojoj je bilo riječi o ilegalnom sportskom klađenju. Kazao je kako bi država mogla zaraditi nešto legaliziranjem klađenja ako ga već ne može zaustaviti.

"Ako ne možete nametnuti zabranu klađenja, to je kao da kažete: Ako ne možete spriječiti silovanje, uživajte u njemu", kazao je Sinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljutiti aktivisti zgroženi su izjavom i traže njegovu ostavku. Brinda Karat iz Komunističke partije Indije kazao je kako je "odvratno da čovjek koji je zadužen za istraživanje nekoliko silovanja koristi takvu analogiju".

"Trebao bi biti procesuiran zbog degradiranja i vrijeđanja žena", kazao je Karat.

Indiju je prošle godine potreslo grupno silovanje 23-godišnje studentice koje se dogodilo u autobusu u New Delhiju. Djevojka je preminula od posljedica silovanja, a sud je dodijelio smrtne kazne četvorici muškaraca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara