Skandalozno: Bencu država platila 50 tisuća kuna za suđenje, a djevojka mu iz kuće ukrala 50 tisuća eura?!

Ilustracija: Arhiva

VLADIMIR BENAC, hrvatski časnik u mirovini, pravomoćno osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubojstva bioenergetičara i susjeda sa splitskih Meja Denisa Bušelića, prijavio je prošlog mjeseca policiji kako je pokraden dok je služio zatvorsku kaznu. Benac tvrdi da ga je 28-godišnja djevojka olaškala za 50 tisuća eura! Policija je provela mjere i radnje te Državnom odvjetništvu uputila posebno izvješće.

Što bi napravili splitski suci da su znali za Benčevu štednju?

Podatak da Benac ima u kući uskladištenih 50 tisuća eura skandalozna je zbog toga što mu je splitski Županijski sud izašao u susret i oslobodio ga plaćanja troškova suđenja. Tako su porezni obveznici platili za Benca troškove u visini od 50 tisuća kuna, sve zato jer Benac, unatoč više nego solidnoj penziji od 15 tisuća kuna, jedva sklapa kraj s krajem zbog toga što mu razno-razne ovrhe plijene čak 12 tisuća kuna.

Okolnost da Benac čuva veću svotu gotovine u kući zasigurno nije bila poznata splitskim sucima koji su donijeli odluku da će država, odnosno, porezni obveznici, snositi troškove suđenja. Da jest, sasvim sigurno, teško bi ga oslobodili plaćanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor mu darovala auto, a država osam mjeseci slobode

Index je nedavno pisao kako se Benac neočekivano našao na slobodi prije vremena jer je na zahtjev branitelja Borisa Majića pušten na uvjetni otpust. Osam mjeseci zatvora manje neugodno su iznenadili i Denisa Bušelića kojem su liječnici jedva spasili nogu. Nakon ranjavanja ostao je invalid, a s Bencom je imao bliske i neugodne susrete i u posljednje vrijeme, prije no što je poslan na odsluženje kazne.

Benac osim suđenja za prijetnje Denisu Bušeliću ima još nekoliko postupaka, a neki su već i okončani zastarom, poput oružanog upada u ured gradonačelnika Ivana Škarića. Pred parlamentarne izbore 2011. Jadranka Kosor mu je, kao 100-postotnom vojnom invalidu, poklonila novi automobil vrijedan 150 tisuća kuna.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara