Skandalozno: Preko 20 Milanovićevih ministara i dužnosnika pod istragom zbog sukoba interesa

Skandalozno: Preko 20 Milanovićevih ministara i dužnosnika pod istragom zbog sukoba interesa

Foto: FAH

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dvadesetak ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika koji su istovremeno s obavljanjem dužnosničke funkcije bili članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost, te Upravnog vijeća Savjetodavne službe.

Povjerenstvo je na sjednici uvidom u podatke iz sudskog registra Trgovačkog suda utvrdilo da je Agenciji za investicije i konkurentnost, Agenciji za ugljikovodike i Savjetodavnoj službi kao jedini osnivač upisana Hrvatska.

Pokrenut postupak protiv 8 ministara

Te agencije u vrijeme dok su dužnosnici bili u njima nisu proglašene pravnim subjektima od posebnog državnog interesa već je to učinjeno naknadno 28. svibnja 2015. godine.

Postupak je pokrenut protiv ministara Branka Grčića, Gordana Marasa, Borisa Lalovca, Ivana Vrdoljaka, Anke Mrak-Taritaš, Orsata Miljenića, Berislava Šipuša i Darka Lorencina.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak i protiv njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika Roberta Pende, Joška Klisovića, Tomislava Radoša, Slavka Linića, Marka Krištofa, Hrvoja Dokoze, Hrvoja Marušića, Sabine Škrtić, Zlatka Grabara, Marije Štulac-Domac, Davorke Hajduković, Domagoja Križaja i Zorana Vasića.

U nastavku prilažemo prijavu o mogućem sukobu interesa koju je Povjerenstvu podnio saborski zastupnik Dragutin Lesar.

Prijava Povjerenstvo Za Odlučivanje o Sukobu Interesa

Povjerenstvo kaznilo i dvojicu HDZ-ovaca

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je danas i dvojicu HDZ-ovaca - Gordana Jandrokovića i Đuru Popijača. Jandroković mora platiti 6000 kuna, a Popijač 12.000 kuna globe.

> HDZ-ovci Jandroković i Popijač kažnjeni zbog sukoba interesa

Jandrokovića je povjerenstvo kaznilo zato što je upravljačka prava u firmi u kojoj je suvlasnik prenio na oca Zvonimira, iako zakon jasno propisuje da se upravljačka prava ne smiju prenositi na rodbinu. Popijaču je kazna izrečena zato što je na više nekretnina koje posjeduje u imovinskoj kartici prijavio manju površinu od stvarne.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara