Škare Ožbolt, Martinčević i Baloević osnovali novi klub zastupnika u Saboru

Foto: Hina

U HRVATSKOM saboru od danas djeluje novi zastupnički klub - Klub zastupnika DC-a i nezavisnih zastupnika Natalije Martinčević i Jakše Baloevića.

Zastupnici su dogovorili da će predsjedanje Klubom podijeliti tako da svaki zastupnik predsjedava klubom određeno vrijeme, priopćeno je iz DC-a.

Prvih šest mjeseci predsjedat će Martinčević, zatim idućih šest mjeseci Baloević te do kraja mandata Škare Ožbolt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica DC-a Škare Ožbolt u Sabor je izabrana na listi HDZ-DC i temeljem dogovora dviju stranaka umjesto nje je do 18. veljače zastupnica u Saboru bila HDZ-ova Ivana Roksandić.

Martinčević je u Sabor ušla kao zastupnica HNS-a, ali je, nakon javne potpore bivšem čelniku te stranke Radimiru Čačiću, izbačena iz stranke zbog kršenja Statuta i nepoštivanja odluka nadležnih stranačkih tijela te je od 11. ožujka nezavisna zastupnica.

Baloević je u Sabor izabran na Neovisnoj listi Ivana Grubišića, no zbog prekršenog dogovora izbačen je iz Kluba nezavisnih zastupnika kojem je Grubišić predsjednik. Grubišić i Baloević dogovorili su, te to potvrdili kod javnog bilježnika, da će dio plaće davati u humanitarne svrhe, no Baloević to nije ispoštovao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara