Skoplje: Prosvjednici pred zgradom vlade traže ostavku premijera Gruevskog

Skoplje: Prosvjednici pred zgradom vlade traže ostavku premijera Gruevskog

Screenshot: YouTube

GNJEVNI građani su preskočili zaštitnu ogradu i upali u dvorište vladine zgrade u Skoplju nakon što je vođa oporbenog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev potvrdio da je za ubojstvo 22-godišnjeg mladića Martina Neškovskog u lipnju 2011. godine odgovoran pripadnik makedonske specijalne policijske jedinice "Tigrovi" Igor Spasov.

Prosvjed organiziran putem društvenih mreža i predvođen obitelji Neškovski okupio je nekoliko stotina građana koji su ušli u dvorište ispred zgrade vlade uzvikujući "ubojice" i tražeći ostavku premijera Nikole Gruevskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Zaev je na današnjoj konferenciji za novinare, u okviru projekta "Istina za Makedoniju", potvrdio da je za ubojstvo Neškovskog znao premijer Nikola Gruevski, kojeg je optužio da je prikrio zločin kako bi zaštito sebe i policiju.

"Smrt ovog mladića je, osim bola i revolta, otvorila i pitanja koja do danas nisu zatvorena – zbog čega je MUP danima prikrivao ubojstvo, zbog čega je odgovornost svedena na pojedinca, zbog čega nitko nije preuzeo odgovornost za gašenje jednog mladog života", rekao je Zaev prema citatu s portala Javno.ba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara