Sljedeći summit NATO-a mogao bi se održati već sljedeće godine u Bruxellesu

Sljedeći summit NATO-a mogao bi se održati već sljedeće godine u Bruxellesu

Foto: FAH

SLJEDEĆI summit čelnika NATO-a mogao bi se održati već sljedeće godine i to u Bruxellesu u povodu otvaranja novog sjedišta Saveza, izjavio je u subotu belgijski premijer Charles Michel.

"Mi smo podsjetili na naš poziv da organiziramo summit 2017. godine u povodu otvaranja novog sjedišta NATO-a. Imamo dojam da su saveznici povoljno reagirali na naš poziv", rekao je Michel, koji sudjeluje na summitu NATO-a u Varšavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uobičajeno je da se summiti NATO-a održavaju svake dvije godine, a kao domaćin sljedećeg summita 2018. spominje se Turska.

Ako i dođe do summita u Bruxellesu on bi bio neformalan, a povod je dovršetak izgradnje i useljenje u novo sjedište Saveza, koje se od 2010. godine gradi preko puta sadašnjeg sjedišta, u kojem je NATO od 1967.  

Belgijski ministar vanjskih poslova Didier Reynders izjavio je da bi taj summit mogao biti prvi kontakt novog američkog predsjednika ili predsjednice s transatlantskim saveznicima. Mandat sadašnjem predsjedniku Barracku Obami istječe u studenome ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara