Slovenci optimistični oko arbitraže: Odvjetnici nam kažu da ćemo imati izlaz na otvoreno more

Slovenci optimistični oko arbitraže: Odvjetnici nam kažu da ćemo imati izlaz na otvoreno more

Foto: FAH

SLOVENSKI ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u ponedjeljak da je optimist glede presude koju će o hrvatsko-slovenskom graničnom prijeporu donijeti arbitražni sud kako se očekuje sredinom 2015.

"Ostajem optimist u pogledu pravorijeka arbitražnih sudaca, a odvjetnici za međunarodno pravo koje je Slovenija angažirala kažu mi da će arbitražno rješenje u pogledu slovenskog dodira s otvorenim morem biti pozitivno", kazao je Erjavec za Slovensku televiziju u razgovoru o zadaćama slovenske vanjske politike u ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Erjavec je dodao da je određivanje slovenskog kontakta s otvorenim morem prema Arbitražnom sporazumu Slovenije i Hrvatske jedna od zadaća arbitara kojom će oni ispuniti mandat koji su dobili arbitražnim sporazumom.

Erjavec je kazao kako je zanimljivo da je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović tijekom kampanje kojom se natječe za svoj drugi mandat istaknuo da je prilikom prihvaćanja arbitražnog sporazuma u Saboru, kad je bio zastupnik, glasovao protiv arbitražnog sporazuma zbog rezervi u pogledu točke tog sporazuma po kojem Slovenija treba dobiti kontakt s otvorenim morem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara