Slovenija ostala bez EU sredstava, političari u čudu

Foto: Guliver Image/Getty Images

SLOVENIJA je u petak izrazila čuđenje odlukom Europske komisije koja joj je zbog nekih pogrešaka koji se odnose na korištenje sredstava za prošlu godinu ove godine privremeno zaustavila isplatu 185 milijuna eura iz europske kohezijske politike, objavili su slovenski mediji.

Kako je u petak priopćilo ministarstvo gospodarstva, Sloveniji nije pružena prilika da dade svoj prigovor na takvu odluku komisije iako pravila određuju da svaka država članica ima pravo na prigovor u roku dva mjeseca od kada primi rješenje na jeziku države članice, a prijevod odluke Slovenija još nije dobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome, Europska komisija je Sloveniji prekinula isplatu četiri tranše u visini 185 milijuna eura. Slovenska vlada s takvim je potezom izrazila neslaganje, te pozvala pozvala komisijo prekid isplata obustavi i pričeka na kraj postupaka povezanih s revizijskim izvješćem o greškama u lanjskoj isplati kohezijskih sredstava.

Budući da će sredstva iz kohezijskog fonda u Sloveniji kasniti, to izaziva ozbiljnu opasnost da će država dovesti u položaj nelikvidnosti one koji su dobili pravo na korištenje sredstava iz europske kohezijske politike, upozorila je slovenska vlada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara