Slovenska policija: Požar na automobilu u Leljakovu dvorištu nije bio podmetnut

Slovenska policija: Požar na automobilu u Leljakovu dvorištu nije bio podmetnut

Screenshot: Youtube/ETV

SLOVENSKA policija utvrdila je da se automobil u dvorištu Romana Leljaka, slovenskog istraživača "udbinih" arhiva koji idućeg tjedna treba svjedočiti na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Muenchenu, zapalio zbog kvara na električnoj instalaciji i da nije bio podmetnut, kako je sumnjao Leljak.

Automobil marke Mercedes E klase star 13 godina pripadao je Leljakovu susjedu, a izgorio je u subotu navečer u Leljakovu dvorištu blizu Radenaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Slovenski istraživač "udbinih" arhiva koji će u Muenchenu nastupiti kao svjedok upoznat sa načinom djelovanja nekadašnje jugoslavenske političke policije vjerovao je da se radilo o osobnoj prijetnji, odnosno upozorenju pred njegovo svjedočenje.

Policija u Murskoj Soboti koja je provela istragu priopćila je da se automobil zapalio zbog kvara na električnoj instalaciji, te da je tuđa krivnja isključena, odnosno da požar nije bio podmetnut.

Leljak je u slovenskom državnom arhivu pronašao više dokumenata i tajnih pravilnika o načinu djelovanja nekadašnjih slovenskih i jugoslavenskih tajnih službi i njihovim akcijama protiv političke emigracije, a kao povjesničar-amater niz se godina bavio i problematikom likvidacija i masovnih grobnica iz vremena poraća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara