Slovenska vlada prihvatila program borbe protiv korupcije

Ilustracija: Shutterstock

SLOVENSKA vlada u srijedu je donijela program mjera za suzbijanje, otkrivanje i progon korupcije, izjavio je na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade ministar unutarnjih poslova Gregor Virant.

On je dodao da je vlada pri tome uvažila prijedloge koje joj je dala antikorupcijska komisija čiji su članovi prije tri mjeseca dali neopozivu ostavku.

Područje na kojima će se istraživati moguće pojave korupcije se širi, pa će se napori protukorupcijske komisije i državnih organa usmjeravati i u poslove oko nedovršene termocentrale TEŠ 6, najvećeg energetskog projekta u državi. U tu istragu uključit će se državna revizija, a zaključke treba donijeti u roku godine dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, vodit će se antikorupcijske istrage u bankama s velikim gubicima, te istrage na lokalnoj razini, s mogućnošću da se zbog korupcije opozovu načelnici općina.

Virant je rekao da će se zadaće iz borbe protiv korupcije podijeliti na više ministarskih resora, te odrediti rokovi za završetak istraga.

Prošle je godine, naglasio je Virant, u Sloveniji policija podnijela skoro tri tisuće prijava za gospodarski kriminal, što je 50 posto više nego godinu dana ranije, a šteta koja proizlazi iz tih prijava procjenjuje se na 190 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara