Slovenski liječnik optužen za eutanaziju 7 pacijenata pokušao samoubojstvo

Slovenski liječnik optužen za eutanaziju 7 pacijenata pokušao samoubojstvo

Screenshot: Planet TV/YouTube

UHIĆENI slovenski liječnik optužen za eutanaziranje svojih pacijenata, kojemu je u utorak određen 30-odnevni pritvor, prebačen je u bolnicu u noći s utorka na srijedu, a prema neslužbenim izvorima koje prenose mediji u zatvoru je pokušao samoubojstvo.

Neurolog Ivan Radan uhićen je u ponedjeljak zbog sumnje da je mješavinom kalija i morfija usmrtio sedam svojih pacijenata, što je okvalificirano ubojstvo. Suspendiran je s posla u Sveučilišnom kliničkom centru (UKC) u siječnju, odmah nakon što su se pojavile prve sumnje, a prijeti mu i oduzimanje liječničke licence.

Njegov odvjetnik u utorak je izjavio da će se žaliti na odluku o produženju pritvora, jer nema opasnosti da će Radan ponoviti ono što mu se stavlja na teret budući da više ne radi kao liječnik niti može utjecati na svjedoke na klinici na kojoj je ranije radio.

Neki mediji, koji se pozivaju na neslužbene izvore u istrazi, navode da je Radan ovisnik o lijekovima za smirenje koje je davao i pacijentima koje je eutanazirao te da postoje sumnje mu je pomagalo i nekoliko medicinskih sestara. Njegov je odvjetnik izjavio da će Radan na sudu dokazati da nije kriv i da je djelovao po načelima liječničke struke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara