Slovenski ministar unutarnjih poslova preko veze kupovao jeftinije aviokarte za sebe i obitelj

Screenshot: Dnevnik.si

SLOVENSKI ministar unutarnjih poslova Gregor Virant našao se u ponedjeljak u središtu afere, nakon što je jedan list objavio njegove elektronske poruke kojima je za sebe i članove svoje obitelji osiguravao jeftinije avionske karte, nedostupne običnim putnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Virant je tijekom 2010. i 2011. godine, u vrijeme kad je u bivšoj vladi bio ministar za javnu upravu, svom nekadašnjem školskom kolegi, a u to vrijeme komercijalnom direktoru zrakoplovne tvrtke Adria Airways (AA), javljao rute na kojima on, supruga i djeca namjeravaju letjeti te podatke iz putovnica, uz molbu da im se osiguraju karte po najpovoljnijim cijenama. Kupovao ih je po cijeni koja je rezervirana samo za zaposlene u AA-u, čime je "uštedio" oko 7000 eura, piše u ponedjeljak ljubljanski dnevni list "Dnevnik", objavljujući sadržaj poruka koje su razmjenjivali Virant i bivši komercijalni direktor Adrie Airways Tomaž Kostanjšek.

Objava korespondencije naštretila je Virantovu ugledu dovodeći u pitanje njegovo svjedočenje pred članovima protukorupcijskog povjerenstva, pred kojima je ispitivan o tom slučaju, kada se branio tvrdnjom da je karte preko svojih veza nabavila njegova supruga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara