Slovenski parlament prihvatio prijedlog resornog ministarstva o arbitraži s Hrvatskom!

Slovenski parlament prihvatio prijedlog resornog ministarstva o arbitraži s Hrvatskom!

Foto: ljubljana.si

SLOVENSKI parlamanet prihvatio je prijedlog Ministarstva vanjskih poslova o rješavanju arbitražnog spora s Hrvatskom. Slovenski parlament je iza zatvorenih vrata raspravljao o argumentima za arbitražu. Za prijedlog Ministarstva vanjskih poslova ruke je diglo 70 članova, dok su se protiv izjasnili samo članovi Slovenske ljudske stranke. 

Zastupnici su se tijekom rasprave složili da su vitalni interesi države Slovenija dodir s otvorenim morem, koji je definiran u samom arbitražnom sporazumu. Također su se složili da će slovenski prijedlog biti podnesen arbitražnom sudu u Den Haagu na vrijeme, odnosno do 11. veljače ove godine. 

Josipović očekuje dogovor za Ljubljansku banku
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Ivo Josipović danas kasno popodne izjavio je kako očekuje da će ministarski tim pronaći pravedno i za obje strane prihvatljivo rješenje za Ljubljansku banku, kako ne bi bilo ugrožemo pitanje slovenske ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora. 
 
"Očekujem od naše ministrice i slovenskog ministra da se konačno nađe rješenje koje je za obje strane prihvatljivo i pravedno. U ovom trenutku ne bih ulazio u detalje ali mislim da su kroz neke preliminarne razgovore potavljene osnove za to", rekao je Josipović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara