Slovenski vještak uhićen zbog primanja mita: Tražio 40.000 eura mita na području Maribora

Slovenski vještak uhićen zbog primanja mita: Tražio 40.000 eura mita na području Maribora

Foto: Ilustracija

SLOVENSKI vještak za procjenu vrijednosti nekretnina uhićen je u srijedu pod optužbom da je primao mito i djelovao na štetu poslodavca.

Policija je navela da je on priveden nakon opsežne kriminalističke obrade koja se u srijedu vršila u Celju, Ljubljani i Mariboru. Zbog saznanja da za svoje usluge traži nagradu policija ga je pratila još od kraja prošle godine.

"Osumnjičeni je prilikom postupka procjene vrijednosti jedne nekretnine na području Maribora zahtijevao mito 40.000 eura, na štetu tvrtke u kojoj je zaposlen", navela je policija.

Kako iz policijskih izvora prenose mediji, kod njega je do sada je pronađeno 10.000 eura primljene nagrade, a postoje indicije da je koruptivno djelovao i u nekim drugim prilikama, nudeći da će "dobro" procijeniti nekretninu u zamjenu za novac.

Loša banka potvrdila kako je uhićeni procjenitelj njen zaposlenik

Mediji navode da se radi o nekretninskom cjenitelju ljubljanske "loše banke", državne ustanove koje je na sebe preuzela nenaplativa potraživanja komercijalnih banaka, ali i nekretnine što su ih banke dobile od propalih građevinskih poduzeća i obrtnika koji nisu mogli vraćati uzete kredite.

S nekima od njih "loša banka" je radila na aranžmanima prebijanja duga preko preuzimanja nekretnina, nakon što se procijeni njihova prava vrijednost.

Loša banka potvrdila je u izjavi za javnost da je uhićeni procjenitelj njen zaposlenik. Navela je da će surađivati s policijom, a o slučaju provesti i vlastitu internu istragu. Osumnjičeni je suspendiran s posla.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara