Slučaj Maškarin: Presuda ukinuta, kirurgu će se ponovno suditi!

Foto: Arhiva (RTL)

UMIROVLJENOM kirurgu Branku Popoviću, osumnjičenom za nesavjesno liječenje Miroslava Maškarina, mladića koji je tijekom rutinske operacije slijepog crijeva ostao bez noge, ponovno će se suditi!

Popović je, podsjetimo, u rujnu prošle godine nepravomoćno osuđen na osam mjeseci uvjetne kazne uz rok kušnje dvije godine. No, presuda nije postala pravomoćna već ju je nakon Popovićeve žalbe Županijski sud u Rijeci ukinuo te je slučaj vraćen na ponovno suđenje na Općinski sud.

Maškarin je, podsjetimo, teretio riječkog kirurga Branka Popovića za nesavjesno liječenje jer mu je u srpnju 2006. godine, kad je imao 21 godinu, probio aortu tijekom rutinske operacije odstranjivanja slijepog crijeva. Mladiću je uslijed velikog gubitka krvi i nepovratnih oštećenja tkiva amputirana noga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana je tvrdila kako nema dovoljno dokaza da bi se presudilo kako je riječ o liječničkoj pogrešci, već da se radilo o komplikaciji koja je opisana i u medicinskoj literaturi. Kirurg Popović je tijekom prvog suđenja izjavio kako je sve napravio kako treba, ali se ipak ispričao Maškarinu i rekao da će teret zbog njegovog gubitka noge nositi do kraja života.

Tužili i KBC Rijeka

Miroslav Maškarin i njegova obitelj su osim Popovića tužili i KBC Rijeka te zatražili isplatu gotovo 14 milijuna kuna odštete. Ponuđenu nagodbu od 2,5 milijuna kuna su odbili. Taj sudski proces i dalje je u tijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara