Smijenjen pročelnik šibenskog HZZ-a jer je zaposlio HDZ-ovog kretena bombaša!

Foto: hdz.hr, hzz.hr

PROČELNIK šibenske područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) Luka Petrina razriješen je s te dužnosti odlukom iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Petrina je potvrdio kako je dobio odluku o razrješenju, te kako mu mandat službeno prestaje danas.

Iako nije želio komentirati razloge iz kojih je došlo do smjene, neslužbeno se doznaje kako je razlog tomu zapošljavanje jednog od mladića iz Vodica koji se sumnjiče za postavljanje improvizirane eksplozivne naprave na Jelačićevom trgu u Zagrebu, ispod spomenika banu Josipu Jelačiću u siječnju 2013. godine.

Mediji su još prošlog tjedna upozorili na spornu odluku sada već bivšeg pročelnika po kojoj je posao u vodičkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dobio Tomislav Strikoman, te su upućivali na činjenicu da je mladić prilikom zapošljavanja trebao priložiti i potvrdu o nekažnjavanju i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. A poznato je da je, zajedno s još četvoricom Vodičana obuhvaćen kaznenim postupkom zbog navedenog slučaja.

Petrina će, kako je kazao, ostati raditi u šibenskoj područnoj službi HZZ-a.

Kreten bombaš

"Katastrofalno je koliko su nezreli i koliki su kreteni", rekao je odvjetnik Ante Madunić prije godinu dana opisujući bombaški napad mladića iz Vodica na Trgu bana Josipa Jelačića. Jedan od tih "kretena", a riječ je o Tomislavu Strikomanu, skrasio se u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u Šibeniku. Strikoman je kako doznajemo od kolovoza prošle godine zaposlenik burze rada u Vodicama.  
 
Tomislav Strikoman brat je vatrogasca poginulog u kornatskoj tragediji te član vodičkog HDZ-a, a Karamarko je najavio kako će ga sankcionirati kada se utvrdi koja je njegova uloga bila u postavljanju eksplozivne naprave.
 
Otišli po sendvič pa komentirali bombu
 
Podsjetimo, krajem siječnja prošle godine na Trgu bana Josipa Jelačića grupa mladića iz Vodica nabavili su eksplozivnu napravu te su je aktivirali u samom centru Zagreba, na Trgu bana Josipa Jelačića. Na sreću, eksplozija je izazvala samo manju materijalnu štetu i nitko nije ozlijeđen. Bombaši su, navodno, nakon aktiviranja naprave otišli po sendvič, a zatim se vratili na mjesto eksplozije i s građanima komentirali događaj.
 
Tada su uhićeni Tomislav Duvnjak, Ivan Tubić, Blaž Birin,  Ivan i Domagoj Šprljan te Tomislav Strikoman. U rujnu prošle godine podignuta je optužnica, a bombašima prijeti pet godina zatvora.  
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara