Smijenjeni šef AZOP-a od MUP-a kupuje stan kojeg je plaćao 303 kune mjesečno

Smijenjeni šef AZOP-a od MUP-a kupuje stan kojeg je plaćao 303 kune mjesečno

Foto: AZOP

ANTO RAJKOVAČA uskoro će izletjeti s dužnosti šefa Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP), ali bez MUP-ovog stana kojeg plaća 303 kune mjesečno neće tako skoro ostati.

Podsjećamo, bivši zaposlenik MUP-a Rajkovača već 20 godina živi u državnom stanu u Zagrebu veličine 83,81 metra kvadratna, uz povlaštenu cijenu najma. I nije jedini; MUP svojim zaposlenicima ukupno iznajmljuje 241 takvih stanova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uskoro se Rajkovača, međutim, više neće morati o brinuti plaćanju najma državi. Stan u kojem je godinama živio gotovo besplatno, uskoro će prijeći u njegovo vlasništvo. Kako se doznaje iz MUP-a, Rajkovača je podnio zahtjev za kupnju ovog stana, što mu omogućuje Odluka o prodaji stanova u vlasništvu RH, koju je 2011. donijela vlada Jadranke Kosor.

Cijena po kojoj će Rajkovača od MUP-a otkupiti stan još nije poznata, jer to tek treba odlučiti sudski vještak. Ukoliko stan bude plaćao na rate, rok isplate ne može biti duži od 20 godina, a obračunava mu se fiksna kamatna stopa od četiri posto na iznos obračunat u eurima.

Podsjećamo, Vlada RH odlučila je Rajkovaču i njegovu zamjenicu Dubravku Dolenc zbog odluke kojom je AZOP natjerao Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa da sa svojih internetskih stranica ukloni imovinske kartice dužnosnika, i to nakon što je Index otkrio sporne detalje iz kartica šefova AZOP-a: Rajkovačin gotovo besplatan stan od MUP-a i povlašteni kredit koji je Dolenc dobila od HBOR-a dok je tamo bila zaposlena.

No, proces razrješenja za sada se pokazuje dosta kompliciranim. Naime, s obzirom da je Rajkovaču i Dolenc imenovao Sabor, samo to tijelo ih može razriješiti. No, saborski Odbor za medije jučer se o razrješenju nije mogao očitovati, zato što se nitko iz Vlade nije pojavio u Saboru da obrazloži ovaj zahtjev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara