Snijeg stvorio kaos na cestama diljem zemlje, na Bajakovu kolona od 4 km

Snijeg stvorio kaos na cestama diljem zemlje, na Bajakovu kolona od 4 km

Foto: FAH

ZIMSKI su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, uključujući dionice autocesta A1 Karlovac-Otočac, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Karlovca te državne ceste DC1 Čeglje-Vaganac-Gračac i DC3 staru cestu kroz Gorski kotar na dionici Duga Resa-Kikovica gdje je na snazi zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 povremeno pada tuča između čvorova Prgomet i Bisko.

U ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U Dalmaciji puše jak vjetar.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obrnuto.

Zatvorena Sljemenska cesta

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na mostu Dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Zatvorena je Sljemenska cesta sa zagrebačke strane, zbog snijega i poledice.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na pojedinim dionicama u Lici i Gorskom kotaru.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovu, a kolona je duga oko četiri kilometra. Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na prijelazima Rupa i Pasjak.

U prekidu su trajektne linije: Zadar-Ist-Olib-Premuda-Mali Lošinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Vela Luka-Lastovo, Makarska-Sumartin, Sućuraj-Drvenik, Sobra-Prapratno i Suđurađ-Dubrovnik; katamaranske: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Vis-Split, Split-Rogač, Jelsa-Bol-Split, Lastovo-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula- Hvar-Split te brodske: Drvenik V.-Drvenik M.-Trogir-Split, Mali Lošinj-Unije-Susak i Šipan-Lopud-Koločep-Dubrovnik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara