Snijeg u Osijeku čisti svega osam ralica, osječki komunalni redari pišu kazne za nečišćenje snijega

Snijeg u Osijeku čisti svega osam ralica, osječki komunalni redari pišu kazne za nečišćenje snijega

Foto: Vlado Kos/Cropix

ZIMSKA služba Unikoma u Osijeku radi bez prestanka. Po nalogu gradske uprave danas su morali krenuti u čišćenje ulica koje nisu u njihovom predviđenom programu koji obuhvaća 180 kilometara gradskih cesta od ukupno njih 350.

Po dojavi nezadovoljnih građana, reagirali su brzo, kaže voditelj Zimske službe Mario Mišetić. "Čistimo ceste koje nisu u programu, u koje još nijednom nije ušla ralica. Dobili smo nalog i popis ulica te sad to radimo. Što se tiče cesta koje su u programu, one su relativno dobro. Znači, prohodne su, negdje smo došli do asfalta gdje se moglo. Gdje se nije moflo snijeg je rasprostranjen ravnomjerno što i jeste u programu čišćenja", rekao je Mišetić.

Na području cijelog grada snijeg čisti svega osam ralica. Do sad je potrošeno oko 200 tona soli, zaključuju u Zimskoj službi.

Osječki komunalni redari pišu kazne za nečišćenje snijega

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komunalni redari u Osijeku od jutra ispisuju kazne onima koji nisu očistili ispred svog praga. Voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Osijeka Ivica Šiškić kaže da su do podneva ispisali 130 kazni i navodi da nije uvijek lako naći vlasnike objekata.

"Najveći su problem objekti koji su napušteni ili imaju više vlasnika", kaže Šiškić koji podsjeća kolike su predviđene kazne onima koji nisu očistili snijeg. "Kazne su za fizičke osobe 500 kuna, obrtnike 800, za pravne osobe 2.000, a 500 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi", kaže Šiškić.

Snijeg nije donio zabrinjavajuće vijesti u osječkoj Hitne pomoći. "Tek nešto više poziva preko vikenda", kaže doktor Blaženko Vinković. "Imali smo preko 200 poziva. Svaki dan smo imali po 80-ak intervencija. Danas je nešto mirnije. Povećan je opseg posla nego uobičajeno. Bilo je padova, ali ništa zabrinjavajuće", rekao je Vinković.

Savjet kroničnim bolesnicima je da se pri izlasku van dobro odjenu i pripaze na nagle promjene temperature:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara